Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán mindenkit lepipál
  2013-05-20 08:19:15, hétfő
 
  Orbán mindenkit lepipál
Ma | 07:05


[Épül a felcsúti stadion - Fotó: MTI]
A focivilág tele van nevetséges történetekkel, de a buzgó újságíróknak nem sikerült a felcsútiakénál pitibb esetet találni. Az 1800 lakosú falucskában vitézkedő kiscsapat, amely az első osztályba jutva a miniszterelnök ablaka alá épített 3500 férőhelyes stadionban játszhat majd, világrekord. Orbán szűkebb pátriájában új földesurak kezében a termőföld, stadion épül, vasúti járat indul, és nagyszabású futball-vállalkozás települ.

Ömlenek a milliárdok Felcsútra. Orbán valami nagyszabásúra vágyik, de kisszerű ügyeivel inkább nevetségessé teszi magát és kegyeltjeit. A közvéleményt legutóbb a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) NB I-be jutása csigázta fel.

A PFLA honlapján diadalmas videó mutatja be a nemsokára felépülő stadiont. Az új kort Makovecz építészetének szellemében hirdető látványterveken rengeteg ember van a lelátókon. Ahhoz, hogy ez az álom teljesüljön, Felcsút teljes lakosságán kívül (kevesebb mint kétezer ember, mindenkit beleszámítva) messze földről oda zarándokoló futballrajongókra lesz szükségük.
"Aranycsapat" stadion a miniszterelnök ablakában

A 444.hu videóriportja a helyiek véleményét szondázza, és megmutatja a lázas munkát is, amely a stadionépítkezésen folyik. A kamera azt az Orbán rendszerét minden szónál jobban kifejező finomságot is megmutatja, hogy a miniszterelnök felcsúti háza éppen a stadion tőszomszédságában található.


Épül a felcsúti stadion
Fotó: MTI


A 168ora.hu szerzője alapos összeállítást készített arról az útról - a személyekről és a módszerekről - akik és amelyek oda vezettek, hogy az NB II Nyugati csoportjában veretlen, 63 pontos PFLA már május 11-én bajnok lett, ezzel feljutva az NB I-be. Tavaly, az akkor Videoton II - PFLA néven induló csapat még a mezőny közepén végzett, nyolcadik helyezett lett, 26 ponttal elmaradva a 67 ponttal bajnok MTK-tól. 2012 nyarán aztán, a jogi lehetőség megteremtése mellett, szakemberekkel és NB I-es szintű játékosokkal erősítették meg a felcsúti csapatot.

"Nincs ebben semmi tiszteletre méltó"

"...Akár még tiszteletre méltó törekvésnek is tekinthetnénk, hogy fiatal tehetségeknek adnak lehetőséget az NB1-es mezőnyben való bemutatkozásra" - írta az NB I-be jutásról a 168ÓRA szerzője. - "Amúgy is láttunk már váratlan vendégeket az első vonalban - elég az agárdi Gázszerre, az akasztói Stadlerre, vagy a Tiszakécskére gondolni. Jöttek, mentek, eltűntek.

Valami azt súgja, hogy Felcsúton más lesz a jövő. Mire a szelek megfordulnak, addigra már túl sok minden fog megépülni ahhoz, hogy a feledés homályába merüljön ez a különleges légkörrel megáldott község. És éppen ezért nem látok semmiféle tiszteletre méltót a felcsúti igyekezetekben" - olvasható a cikkben, amely ezután hosszan, sok hivatkozással részletezi az akadémia kommunikációs igazgatójának, Szöllősi Györgynek a szerepét. Szöllősit "a magyar sportújságírás egyik legellentmondásosabb alakjának" nevezi, és alaposan meg is indokolja, szakmai pályájának mely húzásai miatt értékeli így.

Dől a lé

A történet nagyon fontos fejezete, hogy sok milliárd forint áradt Felcsútra, léehetőséget teremtve mindarra, ami ott végbement. "...megdöbbentő, mennyi magáncég lát fantáziát a felcsúti labdarúgás patronálásában. A Közgép, az OTP, a MOL, CBA... csak hogy párat említsek a lelkes támogatók közül. A TAO pénzek ötödét például ők kapták - ez tavaly potom 2,8 milliárd forintot jelentett" - írta a 168ora.hu cikkének szerzője. "Itt nem csak egy akadémia épült és nem csak fedett, műfüves, füves, fűtött, stb pályák garmadája. Itt teljesen komolyan gondolják, hogy valamilyen mintacsapatot fognak létrehozni, Meseországban" - folytatta a Felcsúton épülő stadionra utalva http://www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/ilyen-lesz-az-uj-felcsuti-makovecz-s tadion-fotok , a következő kommentárral: - "Leginkább a fa tetőszerkezetet nem értem, amikor van sokkal olcsóbb és sokkal biztonságosabb megoldás is. Mindegy. És természetesen lesz kisvasút is. Fogadjunk, hogy előbb lesz kész, mint a négyes metró?"

Életre kelnek a Moldova-írások figurái

A 444.hu portálon, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia példáján felbuzdulva összeszedték még néhány olyan csapat sztoriját a világból, amelyek szintén a politikai-gazdasági hátszélnek köszönhetően értek el kiemelkedő sikereket. Szomorúan - vagy a hungarikumnak kijáró büszkeséggel? - állapították meg azonban: "olyat sajnos nem sikerült találni, amely egy 1800 lakosú falucskában működne, olyat meg pláne nem, amelynek stadionját a helyi miniszterelnök ablaka alá építették volna.


Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a felcsúti lelátón
Fotó: MTI


A Felcsút sikerének nemzetközi kontextusában szó esik közismert és kevésbé hírhedt ügyekről: a Rákosiék által patronált Budapesti Honvéd esete, Franco tábornok és a Real Madrid falangista elnökének gyümölcsöző kapcsolatai, a katangai kormányzó védőszárnyai alatt izmosodó, Lubumbashiból a klub-világbajnokság döntőjéig menetelő TP Mazembe története, Berlusconi sikerei az AC Milannal, Argentína 1978-as vb-győzelme a katonai junta árnyékában. A volt Szovjetunió romjain több különös focisiker is sarjadt. Az összefoglaló a Ramzan Kadirov csecsen vezér által felturbózott Terek Groznijt emeli ki, és a Dnyeszter Menti Köztársaságban, volt KGB-s tisztek gyámságával szárnyaló Sherif Tiraspol sikertörténetét.

Meglepően hasonlít a felcsúti csapat sikeréhez az üzbég Bunyodkor PFK története. "2006-ban a taskenti kiscsapat váratlanul feljutott a helyi első osztályba, ahol első próbálkásra ugyan csak második lett, utána viszont négyszer egymás után is bajnok tudott lenni. Egy idő után már a világ is felfigyelt a különös sikersorozatra, pláne, amikor a Bunyodkor bejelentette, hogy leigazolják a Barcelonától Samuel Eto'o-t. Ebből végül nem lett semmi (a kameruni ma egy másik kínos csapatban, az Anzsi Mahacskalában játszik), azonban hamarosan az akkor már leszállóágban lévő Rivaldo került a csapathoz, a kispadra pedig a Brazíliával világbajnok Luis Felipe Scolari ült le. Ilyen sztároknak méltó stadion kellett, így Taskentben gyorsan felhúztak a csapatnak egy 35 000 férőhelyes arénát is. A Bunyodkor tulajdonosa papíron egy energeipari mogul, azonban mögötte mindenki Gulnara Karimovát, az Üzbegisztánt 25 éve irányító véres kezű diktátor, Iszlam Karimov lányát sejti" - olvasható a 444.hu összefoglalójában.

A másik kézenfekvő példa, amely a felcsútiak előtt lebeghet - gyorsan terjedt is a sztori az interneten -, Ceausescu szülőhelyének csapata, az FC Olt Scorniceşti. A kiscsapatot minden eszközzel nyomták előre, ami oda vezetett, hogy a Kárpátok Géniuszának halála után furcsa helyzet stabilizálódott: egy 18 000-es befogadóképességű stadionban figyeli maroknyi néző az alsóbb osztályokba visszacsúszott Scorniceşti vergődését.

http://www.stop.hu/belfold/orban-mindenkit-lepipal/1148296/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tetőszerkezetet, látványterveken, stabilizálódott, sikertörténetét, világbajnokság, szakemberekkel, miniszterelnök, felcsútiakénál, biztonságosabb, bemutatkozásra, sikersorozatra, visszacsúszott, patronálásában, sportújságírás, köztársaságban, igyekezetekben, videóriportja, nagyszabásúra, hungarikumnak, tehetségeknek, kontextusában, szülőhelyének, tiszakécskére, igazgatójának, kommunikációs, hivatkozással, építészetének, mintacsapatot, természetesen, leszállóágban, meseországban, mahacskalában, tekinthetnénk, történetekkel, lubumbashiból, összeállítást, felcsúti stadion, focivilág tele, buzgó újságíróknak, felcsútiakénál pitibb, 1800 lakosú, első osztályba, miniszterelnök ablaka, milliárdok Felcsútra, közvéleményt legutóbb, nemsokára felépülő, álom teljesüljön, miniszterelnök ablakában, helyiek véleményét, lázas munkát, miniszterelnök felcsúti, stadion tőszomszédságában, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Videoton II, Szöllősi Györgynek, Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Budapesti Honvéd, Real Madrid, Ramzan Kadirov, Terek Groznijt, Dnyeszter Menti Köztársaságban, Sherif Tiraspol, Bunyodkor PFK, Barcelonától Samuel Eto, Anzsi Mahacskalában, Luis Felipe Scolari, Gulnara Karimovát, Iszlam Karimov, Kárpátok Géniuszának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Jó éjt  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Idézetek a barátságról  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A végzet az  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Vannak arcok  A fák lelke  Jó éjszakát  Vannak arcok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  A lelki élet nem arról szól, ....  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Beney Zsuzsa  Becsüld meg azt amid van,...  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Két ember becsülete  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam Krisztina b...  A világnak égető szüksége van ...  Miért nem menti meg Jézus...  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  A Gömb  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
felcsúti stadion, focivilág tele, buzgó újságíróknak, felcsútiakénál pitibb, 1800 lakosú, első osztályba, miniszterelnök ablaka, milliárdok Felcsútra, közvéleményt legutóbb, nemsokára felépülő, álom teljesüljön, miniszterelnök ablakában, helyiek véleményét, lázas munkát, miniszterelnök felcsúti, stadion tőszomszédságában, akkor Videoton, mezőny közepén, jogi lehetőség, felcsúti csapatot, 168ÓRA szerzője, első vonalban, agárdi Gázszerre, akasztói Stadlerre, szelek megfordulnak, feledés homályába, különleges légkörrel, felcsúti igyekezetekben, akadémia kommunikációs, magyar sportújságírás, történet nagyon, felcsúti labdarúgás, lelkes támogatók, akadémia épült, következő kommentárral, négyes metró, hungarikumnak kijáró, helyi miniszterelnök, felcsúti lelátón, katangai kormányzó, katonai junta, volt Szovjetunió, felcsúti csapat, üzbég Bunyodkor, taskenti kiscsapat, helyi első, különös sikersorozatra, másik kínos, kispadra pedig, energeipari mogul, másik kézenfekvő, felcsútiak előtt, kiscsapatot minden, alsóbb osztályokba, tetőszerkezetet, látványterveken, stabilizálódott, sikertörténetét, világbajnokság, szakemberekkel, miniszterelnök, felcsútiakénál, biztonságosabb, bemutatkozásra, sikersorozatra, visszacsúszott, patronálásában, sportújságírás, köztársaságban, igyekezetekben, videóriportja, nagyszabásúra, hungarikumnak, tehetségeknek, kontextusában, szülőhelyének, tiszakécskére, igazgatójának, kommunikációs, hivatkozással, építészetének, mintacsapatot, természetesen, leszállóágban, meseországban, mahacskalában, tekinthetnénk, történetekkel, lubumbashiból, összeállítást, kommentárral, üzbegisztánt, közvéleményt, nevetségessé, köszönhetően, bejelentette, újságíróknak, összeszedték, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.